blogul lui dan : sectiunea imagini | blogul lui dan prezinta: sectiunea Mini anunturi | blogul lui dan prezinta: sectiunea jocuri online  Sah | blogul lui dan prezinta: sectiunea free download descarca gratuit
_______________________________________________


De prin lume rasturnate...

Pun frana.
O buna perioada de timp am fost nevoit sa lucrez in domeniul constructii si amenajari interioare, cu un salariu destul de bun. Chiar pe bune stimatii mei, ma descurcam foarte ok, avand in vedere ca nu aveam familia mea proprie si personala, aici ma refer la propriile progenituri si la o muiere...ete nah. Ce facea un pierde-vara ca mine acum doi, trei ani? Buna intrebare, retorica dar buna!
Raspuns (in engleza replay) : programul il incepeam la ora sapte, sapte jumatate, pana atunci fumam la tigari de imi sareau capacele de bere de pe masa (da, recunosc...fac parte din grupul AA/ alcooliciiosii anonimi) dupa care imi tranteam hoitu' pe bancheta din spate (mult in spate) a microbuzului care ne transporta pe mine si pe colegii mei (cu care dealtfel ma mandresc in ghilimele) la punctul de lucru. Pana ne dezmeticeam fruntile cu un jeg de cafea preparat la rapid, cu gust de tot rahatul (am sa va explic de ce cafeaua era de o calitate ireprosabila dar gustul produsului finit era de toata cacaoa) si asteptam sa isi faca aparitia si sefu' ..coordonator indracit cu impulsuri sadomasochiste relevante in unele cazuri. Sa revin cu explicatia...cum faceam cafeaua pe santier.
Ingrediente: cafea sterpelita de prin pachetele personale de pe acasa, ferindu-ne de ochii de vultur ai femeii, soacrei, sorei etc...sterpeleam in pungute sau borcane doua trei sute de grame material macinat- maro numit cafea. Santierul e santier frate...nu iti aduci de acasa si bunica si purcica si....mai stiu eu ce....Pune mana pe cater (instrument folosit in mai multe domenii insa rigipsarii stiu la ce fac referire) taie un cur (fund daca preferati varianta mai perdelizata) de bidon (pet! domnule itelectual) umple-l cu H2O ... ok,avem cafea, avem recipient, avem ...intentie...ne lipseste sursa de ...aaa.... care duce...aaaa...aaaaaa.... care face sa dea "cafeaua in foc" ...da nene...ma refer la fierbator ceva in genul asta. Brida-lemn-cablu de la rola electrica 2 autoforante si e gata fierbatorul "a la santier" (mod confectionare nerecomandat: tai brida in doua, le atasezi cu autoforante pe o parte si pe cealalta a unei bucati de lemn, de autoforante legi doua fire/cabluri electrice si le bagi in sursa de curent ...electric...nu deschide geamu' ca nu la asta ma refer. Atentie: nu pune mana pe "fierbator"...te curentezi..chiar daca vrei sa atingi partea de material lemnos, deoarece este cufundat in lichid te vei curenta...pana si aburii te pisca...). iti poti inchipuii ce gust poate avea o asemenea substanta numita "cafea"...rumegus ars cu gust de metal...si moamaaa....ce o mai sorbacaiam cand erau gerurile alea de minus 15-20 de grade offf..offf...ni se parea miere...Cam atat despre cafea....o tai brusc ca ma intind ...si nu mai am plapuma.
Vine sefu' ...ok...aprindem o tigara...(sa nu ne miroase ca avem boscau la bord) si asteptam indicatii....dupa trecerea in revista a programului si indatoririlor fiecaruia, isi ia talpasita pana la birouri.
  "Ok baieti...facem o carte?" ...nu cred ca se asezase bine praful in urma bolidului cu care gonea sefu' ca ne si imobilizam in stil militaresco-pompieresc (gen: unu face loc sa incapem 7 la masa, 2 improvizeaza masa de joc, 1 inca mai sta de gina gina= a sta de sase, a sta la panda  s.a.m.d )...."Cine face cartile ?"...
  D'aia e romania "in faliment" pentru ca existam noi care ne facem ca muncim pentru patronii, sefii care se fac ca ne platesc.
Hopa....am pus frana....asta se intampla acum 2-3 ani. 
Articolul de mai sus este un pamflet presarat cu chestii reale.

0 comments:

Trimiteți un comentariu